Καλωσορίσατε... στην Αρκαδία

"Χαίρε Ω Χαίρε Ελευθερία" Διονύσης Σολωμός

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ο ποιητής Μίμης Φωτόπουλος από την Ζάτουνα Γορτυνίας

από 24grammata
ποιητικές συλλογές Ημιτόνια (1960), Μπουλούκια (1940)
 για πρώτη φορά στα Ελληνικά Γράμματα,
τις ποιητικές δημιουργίες του ηθοποιού Μίμη Φωτόπουλου.
Πρόκειται για έναν απρόσμενο αλλά  ουσιαστικό Ποιητικό Λόγο, από τον “ευαίσθητο μάγκα” του ελληνικού κινηματογράφου

Η πρώτη ποιητική συλλογή του Μίμη Φωτόπουλου, «Μπουλούκια», κυκλοφόρησε την 28η Οκτωβρίου 1940 και χάθηκε μέσα στη δίνη των γεγονότων της ημέρας εκείνης.
Όπως αναφέρει ο Μίμης Φωτόπουλος στην ποιητική του συλλογή «Ημιτόνια», η οποία κυκλοφόρησε το 1960, και στην οποία περιλαμβάνονταν, ως ανατύπωση, τα «Μπουλούκια»: «Από μία σύμπτωση δόθηκε το 1942 σ’ έναν κρατικό διαγωνισμό όπου πήρε και έπαινο. Ίσως από τότε να άρχισε η «καριέρα» του, που το γνώρισε στο πλατύτερο κοινό και εξάντλησε και το τελευταίο του αντίτυπο» και συμπληρώνει πως «Γι’ αυτούς που το αγάπησαν, το ανατυπώνω και πάλι».
24grammata.com/ free ebook
Διαβάστε επίσης
1.    Μίμης Φωτόπουλος – Θα πούνε για τους στίχους μου (του ποιητή Γιώργου Πρίμπα) κλικ εδώ
2.  Ο Μίμης Φωτόπουλος στο “σανίδι” της ποίησης. (της ποιήτριας Ντόρας Βλάσση) κλικ εδώ
3. Σύντομη θεώρηση στη στιχουργική  Του Ποιητή Μίμη Φωτόπουλου (του ποιητή Απόστολου Θηβαίου) κλικ εδώ
δείτε ολόκληρες τις ταινίες
1. “Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο” κλικ εδώ
2.  Ο γρουσούζης κλικ εδώ

Τραγικό και άδοξο τέλος για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο



Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/01/2012 από την εφημ. Η ΑΥΓΗ
    Λίγο πριν τα μεσάνυχτα εξέπνευσε ο μεγάλος μας σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο οποίος είχε υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις όταν τον χτύπησε μοτοσυκλέτα στην περιοχή της Δραπετσώνας.
    O γνωστός σκηνοθέτης μεταφέρθηκε στο Metropolitan μετά από τροχαίο ατύχημα που συνέβη λίγο πριν τις 7 χθες το απόγευμα στην περιφερειακή οδό Δραπετσώνας, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας του ταινίας "Άλλη Θάλασσα". Την ώρα που προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο, παρασύρθηκε από μηχανάκι μικρού κυβισμού το οποίο οδηγούσε ειδικός φρουρός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.
    Από τα μέλη του κινηματογραφικού του συνεργείου έγινε γνωστό ότι στο σημείο του ατυχήματος το ασθενοφόρο έφτασε με 45λεπτη καθυστέρηση και μάλιστα χρειάστηκε να ζητηθεί η παρέμβαση του υπουργού Υγείας προκειμένου να επισπευσθεί η έλευσή του. Παρά το σοκ που είχε υποστεί ο σκηνοθέτης από το σφοδρό χτύπημα, αρχικά διατηρούσε τις αισθήσεις του και, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, "μετέβη με δική του βούληση στο νοσοκομείο Metropolitan".


    Τελευταίες Ειδήσεις